TV: Se Macrons klimatkänga till Trump. Foto: TT Nyhetsbyrån

Macron: Gör planeten fantastisk igen

Uppdaterad
Publicerad

Franske presidenten Emmanuel Macron duckar inte för att pika Trump för att USA drar sig ut ur Parisavtalet. ”Gör planeten fantastisk igen”, sa Macron i ett tal, vilket anspelar på Trumps ”Make America great again” som han använde i sin presidentvalskampanj.

Ovanligt nog för en fransk president höll Macron ett tal på engelska nyligen. I talet kritiserade han att USA drar sig ut ur Parisavtalet, ett avtal som har som syfte att försöka rädda klimatet.

”Gör planeten fantastisk igen” sa Macron, vilket anspelar på USA:s president Donald Trumps ”Make America great again” som han använde i sin presidentvalskampanj.

Macron twittrade också senare ut en bild med samma pastischerade budskap. I skrivande stund har budskapet delats vidare över 200.000 gånger, vilket enligt France Info är rekord för ett franskt Twitterkonto.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA lämnar klimatavtalet

Mer i ämnet