Foto: Skärmdump, The Daily Show

Malala gjorde programledare mållös

Publicerad

Malala Yousafzai, som blev skjuten av talibanerna i Pakistan, gästade en pratshow i USA. Hennes budskap till den man som försökte mörda henne fick publiken att jubla och programledaren svarslös.

Hon är en av 259 som nominerats till Nobels fredspris, men frågan är om inte Malala Yousafzais bedrift i amerikansk tv när hon fick den vanligen pratglade programledaren Jon Stewart helt svarslös nära på smäller högre.

Den nu 16-åriga flickan fick frågan om vad hon skulle vilja säga till den man som nästan exakt ett år sedan försökte mörda henne.

Malala Yousafzai

I The Daily Show berättade hon då om hur hade förklarat för honom om hur man ”inte ska behandla andra elakt” och hur ”viktigt det är med utbildning och att även en taliban vill att sitt barn ska få utbilda sig”.

Men det som fick programledaren Jon Stewart mållös var avslutningen, som Malala riktade till den man som sköt henne i ansiktet: ”Det är vad jag vill säga dig, nu kan du göra det du vill”.

Här kan du se klippet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Malala Yousafzai

Mer i ämnet