En man och en kvinna påträffades döda natten till söndag ombord på Tallinks kryssningsfartyg Silja Europa i Tallinn. Foto: Hasse Holmberg/TT

Man och kvinna funna döda på kryssningsfärja

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna i 20-årsåldern påträffades döda på Tallinks kryssningsfärja Silja Europa natten till söndag. De två personerna hittades i olika hytter och reste i olika sällskap. Enligt Tallink finns det inga tecken på våld eller ett samband mellan de två personerna.

Kropparna hittades på söndagsmorgonen ombord Silja Europa som då låg i hamn i Estlands huvudstad Tallinn. Enligt polisen fanns det inga tecken på våld på kropparna, skriver svenska Yle.

– Två personer har påträffats döda som avlidit ombord. I dagsläget finns det inga kopplingar mellan de här två fallen, ärendet är överlämnat till estnisk polis, säger Tallink Siljas svenske presskontakt Oscar Brehmer till SVT Nyheter.

”En ren slump”

Personerna ska ha varit i olika sällskap. Det är i dagsläget oklart vad som hänt den 25-åriga kvinnan och den 21-årige mannen som båda är från Finland.

Tallink Siljas kommunikationsdirektör Marika Nöjd beskriver för svenska Yle händelsen som ”en ren slump”.

– Vanligtvis när någon dör är det en äldre person. Nu verkar det som att det handlar om en ren slump. De reste inte i samma sällskap, säger Marika Nöjd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.