Demonstranter har tänt eld på snabbmatsrestaurangen vid vilken en svart man sköts till döds av polis i Atlanta under fredagen. Foto: Ben Gray/AP/TT

Man skjuten till döds av polis i USA – polischefen avgår

Uppdaterad
Publicerad

Polis har skjutit en afroamerikansk man till döds i Atlanta, USA, under fredagskvällen, rapporterar lokala medier. Larmet som poliserna ryckte ut på handlade om att mannen sov i en bil som stod felparkerad vid en snabbmatsrestaurang. Stadens polischef har nu meddelat sin avgång.

Det var runt 22.30 under fredagskvällen som polisen larmades till restaurangen i Atlanta i delstaten Georgia. Anledningen var att en man somnat i en bil som stod i vägen för kunder som ville handla mat från restaurangens drive through.  

Efter ett positivt alkoholtest skulle poliserna gripa mannen. Han ska då ha gjort motstånd och försökt få tag på en av polisernas elpistol. Enligt vittnesuppgifter ska mannen ha skjutits i samband med kampen om elpistolen, uppger Georgia Bureau of Investigation, som utreder den inblandade polisen, i ett uttalande.  

Mannen fördes till sjukhus där han senare avled. GBI har identifierat offret som en 27-årig afroamerikansk man, skriver CNN.

Film påstås visa händelsen

På sociala medier sprids en film som påstås vara från händelsen där en man syns slita sig loss från två poliser och få med sig en elpistol när han flyr springandes, varpå han skjuts av en av poliserna som följer efter honom.

GBI skriver på Twitter att de är ”medvetna om att det finns en video på sociala medier som filmats av vittnen till incidenten” som granskas av byrån. Fredagens skottlossning är den 48:e som utreds av GBI i år, skriver WSB.

Tidigare under lördagen meddelade Atlantas polischef, Erika Shields, sin avgång. Det rapporterar AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.