Många döda efter tankbilsexplosion i Nigeria

Uppdaterad
Publicerad

Minst 35 människor dog och över hundra skadades när en tankbil exploderade vid en bensinstation i delstaten Nasarawa i centrala Nigeria, enligt räddningstjänsten.

Explosionen på måndagen ska ha inträffat när tankbilen skulle tanka över gas på bensinstationen som ligger längs med en större väg som binder ihop städerna Laifa och Makurdi, cirka 20 mil sydost om huvudstaden Abuja.

En kraftig brand bröt ut och många av offren skadades sedan de hade rusat till platsen för att se vad som hänt, uppger Usman Ahmed, chef för delstatens räddningstjänst.

– Vi har 35 bekräftade dödsoffer och över 100 skadade, säger Ahmed till nyhetsbyrån Reuters.

Myndigheterna ska utreda olyckan. Så sent som i juni inträffade en svår olycka med en tankbil i Nigerias största stad, Lagos. Nio personer dog och över 50 fordon förstördes i den olyckan, efter att en tankbil fattat eld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.