Personal från civilförsvarsorganisationen Vita hjälmarna söker efter överlevande i Idlib efter ett flyganfall från Syriska regimen. Foto: AP

Många döda i strider i Syrien

Uppdaterad
Publicerad

Minst 35 personer, varav 26 regimtrogna stridande, har dödats i sammandrabbningar och luftanfall i nordvästra Syrien.

Upptrappningen kom efter att Rysslandsstödda regimstyrkor försökte återta två byar som jihadister och rebeller tog kontrollen över tidigare i juni, enligt det brittiskbaserade oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

– Sedan i morse har den syriska regimen och dess allierade gjort fem misslyckade försök att återfå kontrollen av Jibine och Tal Maleh i nordvästra Hamaprovinsen, säger Rami Abdel Rahmen, chef på SOHR.

Nio jihadister och rebeller dödades i lördagens luftangrepp.

Idlibområdet och dess tre miljoner invånare ska skyddas från offensiver från regimen genom ett avtal som undertecknades av Turkiet och Ryssland i september. Men avtalet har inte trätt i full kraft då jihadister har vägrat att lämna området.

Den syriska regimen och Ryssland har i stället sedan slutet av april ökat bombningarna i regionen och över 360 civila har mist livet i striderna, enligt SOHR.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kriget i Syrien

Mer i ämnet