Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ännu en massgrav har hittats i Ukraina – denna gång i den nyligen befriade staden Lyman i öster.

Massgrav hittad i befriade staden – 50-tal kroppar har grävts upp

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en massgrav har hittats i ett befriat område i Ukraina. Över 50 kroppar har grävts upp utanför staden Lyman – och det finns tecken på att personer torterats före sin död, enligt lokala myndigheter.

Ukrainska myndigheter uppger att flera massgravar hittats kring staden Lyman. I den senaste graven, som nu grävs ut, har både civila och ukrainska soldater hittats.

Enligt guvernören i Donetsk finns möjliga spår av tortyr på de kroppar som hittats.

– Vi kan uttala oss om det här först när experterna gjort sitt. När vi hittar människor med bakbundna händer, skador i ansiktet och förbundna ögon så kan det vara tecken på tortyr, säger Pavlo Kyrlenko.

Massgravar i flera städer

Massgravar har upptäckts i flera av Ukraina återtagna områden. I staden Izium hade över 400 människor begravts i omärkta massgravar. Enligt Ukraina har både bevis på både tortyr och utomrättsliga avrättningar funnits när gravarna undersökts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet