Foto: Daniel Leal-Olivas/TT

May ber om ursäkt för Grenfell Tower-branden

Uppdaterad
Publicerad

Theresa May ber om ursäkt för statens ”misslyckande” vid branden i norra London. Det var den omedelbara reaktionen på både lokal och nationell nivå, enligt May.

I en debatt i underhuset sa Theresa May i eftermiddags, att statens reaktioner på höghusbranden var ett misslyckande och att hon, som premiärminister, ber om ursäkt.

LÄS MER: Boende i London rasande – May flydde med poliseskort

Brand i Grenfell Tower i London

– Som premiärminister ber jag om ursäkt för det misslyckandet och som premiärminister har jag tagit ansvar för göra vad vi kan för att ställa saker till rätta, sa May.

79 människor förmodas ha mist livet

Branden i Grenfell Tower i norra London bröt ut natten mot den 14 juni förra veckan. Den tros hittills ha kostat 79 människor livet och flera är fortfarande kritiskt skadade.

Stora protester riktades de följande dagarna mot stadens och myndigheternas reaktion efter branden. Det framkom också att den renovering som gjorts av höghusets fasad ett år tidigare kan ha förvärrat eller rent av orsakat branden.

LÄS MER: Finansministern: Fasaden på Grenfell Tower var olaglig

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand i Grenfell Tower i London

Mer i ämnet