Storbritanniens premiärminister Theresa May. Foto: TT

May säker på att vinna brexitprocess

Publicerad

Storbritanniens premiärminister Theresa May är säker på att regeringen i London kommer att vinna den pågående rättssaken om det brittiska EU-utträdet, enligt sin talesperson.

May har talat i telefon med EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och Tysklands förbundskansler Angela Merkel och försäkrat dem om att tidtabellen för att aktivera artikel 50 ligger fast, trots gårdagens domstolsutslag om att beslutet måste gå via parlamentet. Artikel 50 är det stycke i Lissabonfördraget som handlar om utträdesprocesser.

– Vårt fokus är att gå till högsta domstolen, lägga fram vår sak där och vinna målet, och vi är säkra på att vi i och med detta kan hålla den redan presenterade tidtabellen, säger talespersonen.

Brittisk EU-omröstning

LÄS MER: Parlamentet måste godkänna brexit

Theresa May kommer också att prata med Frankrikes president François Hollande och EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk, enligt talespersonen.

LÄS MER: Pundet stärks efter brexitbesked

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brittisk EU-omröstning

Mer i ämnet