Neverland 2009. Foto: Arkivbild Carolyn Kaster AP/TT

Michael Jacksons Neverland såld efter fem år på marknaden

Uppdaterad
Publicerad

Den framlidne popstjärnan Michael Jacksons ranch Neverland har fått en ny ägare. Enligt tidningen såldes ranchen för 22 miljoner dollar, knappt en fjärdedel av det begärda priset på 100 miljoner dollar.

Ranchen och nöjesparken Neverland som legat ute till försäljning sedan 2015 såldes för motsvarande 180 miljoner kronor. En fastighetsmäklare i Los Angeles kallar köpet för en ”stöld”, trots att fastigheten har både omodern inredning och en speciell historia.

– Det kanske kan liknas vid ett hemsökt hus men köparen fick affären i hamn, en stöld faktiskt, säger fastighetsmäklaren Ian Reed till The Guardian.

Neverland i Kalifornien var popstjärnan Michael Jacksons hem och nöjespark från 1987 fram till 2005. Efter en rättegång mot Jackson 2003 då han stod anklagad för sexuella övergrepp mot barn ville han inte längre bo kvar på ranchen. Trots att han friades från alla anklagelser flyttade han ut och Neverland stängdes 2006.

Michael Jackson dog hastigt 2009 och Neverland lades ut till försäljning 2015 för 100 miljoner dollar. Nu, mer än tio år efter stjärnans död och efter att priset sänkts flera gånger, har den amerikanske miljardären och företagsledaren Ron Burkle köpt ranchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.