• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

En demonstrant i staden Rangoon i Myanmar håller upp ett plakat med den fängslade folkvalda ledaren Aung San Suu Kyis porträtt. Arkivbild. Foto: AP/TT

Militärjunta upplöser Aung San Suu Kyis parti

Uppdaterad
Publicerad

Militärjuntan i Myanmar förbjuder den fängslade folkvalda ledaren Aung San Suu Kyis parti: Nationella förbundet för demokrati (NLD).

Juntan störtade den demokratiskt valda regeringen den 1 februari, efter NLD:s jordskredsseger i novembervalet. Militärdiktaturen hävdar utan att presentera några bevis att NLD vann på grund av valfusk.

Den dåvarande valkommissionen tillbakavisade militärens påståenden om valfusk. Juntan har dock efter kuppen inrättat en egen valkommission, som är lojal mot militärstyret, och som nu avregistrerar NLD.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.