Prästen Paul Buford i den närbelägna kyrkan River Oaks Church säger att alla döda är nära vänner till honom och att han tröstas av att alla var troende. På bilden sörjande vid en minnesstund för offren. Foto: TT

Minst åtta av offren i kyrkoskjutningen i Texas tillhörde samma familj

Uppdaterad
Publicerad

Minst åtta av offren i kyrkomassakern i Texas tillhörde samma familj – bland dem en gravid kvinna och hennes tre barn.

Även prästens 14-åriga dotter dödades.

”Ingen av oss har tagit oss tillbaka till staden än för att med egna ögon se förödelsen”, säger hennes mamma.

Massakern inträffade mitt under gudstjänsten i Sutherland Springs på söndagen och beskrivs som den värsta masskjutningen i delstatens historia. När gärningsmannen flydde från platsen sköts han av en ortsbo och hittades senare död i sitt fordon.

Nu pekas 26-årige Devin Kelley ut som misstänkt för attacken.

Masskjutning i kyrka i Texas

Var gravid i femte månaden

Minst 26 personer dog och 20 skadades. Offren var mellan 5 och 72 år gamla.

Enligt en släkting och en lokal beslutsfattare tillhörde åtta av offren samma familj. En kvinna som var gravid i femte månaden dödades tillsammans med sina tre barn. Även hennes svåger och dennes barn miste livet. Dessutom skadades ytterligare tre personer i familjen, skriver CNN.

Ytterligare en gravid kvinna, i åttonde månaden, ska ha dödats, uppger hennes kusin Nick Uhlig till nyhetsbyrån AP. Även hennes svärföräldrar och tre av hans kusinbarn miste livet.

14-åring miste livet

Prästens yngsta dotter, 14 år, tillhör också offren. När skjutningen inträffade befann sig hennes föräldrar på resande fot i Oklahoma. Hennes far Frank Pomeroy berättar för ABC News att hon var ”ett mycket vackert, speciellt barn”.

Flickans mamma skriver i ett sms till nyhetsbyrån AP:

”Vi förlorade vår 14-åriga dotter i dag och många vänner. Ingen av oss har tagit oss tillbaka till staden än för att med egna ögon se förödelsen. Jag är på flygplatsen i Charlotte och försöker ta mig hem så snabbt som möjligt.”

Dessutom dödades en gästpredikant och hans fru, enligt Euronews.

Ett femårigt barn ska ha skjutits fem gånger, men överlevde massakern, uppger en släkting till NBC News.

Tröstas av tron

Prästen Paul Buford i den närbelägna kyrkan River Oaks Church säger att alla döda är nära vänner till honom och att han tröstas av att alla var troende.

– Det är vad som kommer att hålla oss starka, vår tro, de är tillsammans med sin herre och frälsare nu, säger Paul Buford till tv-bolaget KSAT 12.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Masskjutning i kyrka i Texas

Mer i ämnet