Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här flyr eleverna från klassrummet när jordbävningen slår till. Foto: AFP

Minst fyra döda i jordbävning i Kina

Publicerad

Minst fyra har dött och ytterligare 14 skadats i samband med en jordbävning i sydöstra Kina på onsdagen.

Över 4500 räddningsarbetare skickats till området för att undsätta drabbade och skadade.

Jordbävningen, som uppmätte 6,1 på Richterskalan, inträffade i Sichuan-provinsen i sydöstra Kina nära staden Yaan vid 17-tiden lokal tid på onsdagen.

Ytterligare ett skalv med en magnitud på 4,5 uppmättes några minuter efteråt, enligt den kinesiska jordbävningsmyndigheten.

Hittills har minst fyra personer rapporterarts döda och ytterligare minst 14 har skadats, uppger kinesisk statsmedia. Men det verkliga antalet bedöms vara betydligt fler.

Orsakade jordskred

Jordbävningen, som ska ha inträffat på 17 kilometers djup, har orsakat stora jordskred med stor förödelse som följd. Både bostäder och en fabrik uppges hittills ha förstörts. Filmer visar hur mark och byggnader skakar.

Över 4500 räddningsarbetare har under dagen skickats till området för att undsätta drabbade. Lokala myndigheter uppgav på onsdagen att ”fokus ligger på att rädda de som har stängts in och att reducera antalet dödsfall så gott det går”, rapporterar AP.

Staden Yaan drabbades så sent som 2013 av en kraftig jordbävning där över 100 personer dog och ytterligare tusentals skadades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.