Minst nio döda när badplats i nationalpark översvämmades Foto: ReutersVisa alla (2)
Visa alla (2)

Minst nio döda när badplats i nationalpark översvämmades

Minst nio människor har omkommit vid en populär badplats i en nationalpark i centrala Arizona, USA, sedan den plötsligt översvämmats.
Åtminstone sex av de döda är barn. Ett antal personer saknas fortfarande.

En våg svepte genom området efter ett kraftigt åskoväder när över 100 personer befann sig vid skogskällan. Ett vittne berättar om hur hon såg människor som klängde sig fast i träd sedan vattnet forsat fram i ett normalt lugnt vattendrag.

En person saknas

Fjorton familjer befann sig på platsen när olyckan inträffade. Ingen av offren är identifierad och enligt lokal polis är sex av offren barn i åldern två till tretton år gamla rapporterar CNN. 

En 27-åring man saknas fortfarande. Fyra personer räddades under söndag eftermiddag och förde till sjukhus, kraftigt nedkylda. Flera personer befann sig i vattnet när översvämningen inträffade, men enligt den lokala räddningstjänsten är det omöjligt att säga exakt hur många. 

– Vi tror inte att det finns några överlevande kvar, säger Ron Sattelmaier, vid den lokala räddningstjänsten till CNN.

Varning utfärdad

Vädret i området har varit ostadigt den senaste tiden med stora mängder regn och översvämningar. En varning för översvämningar utfärdades under måndagen för stora delar av staten Arizona och mer ostadigt väder väntas under veckan.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer