Sydkoreas president Moon Jae-in och USA:s president Donald Trump. Foto: AFP

Moon och Trump överens om hårdare sanktioner

Uppdaterad
Publicerad

Sydkoreas president Moon Jae-In och USA:s president Donald Trump är eniga om att öka sanktionstrycket på Nordkorea, enligt det sydkoreanska presidentkansliet Blå huset.

Beslutet fattades under ett telefonsamtal mellan ledarna i Seoul och Washington, mot bakgrund av den senaste tidens kärnvapentest och robotuppskjutningar från regimen i Pyongyang.

– De två ledarna kom överens om att stärka samarbetet, och utöva hårdare sanktioner mot Nordkorea, så att landet förstår att dess provokativa handlingar leder till ytterligare diplomatisk isolering och ekonomiskt tryck, säger talespersonen Park Soo-Hyun.

Nordkorea-krisen

Moon och Trump fördömde också gemensamt Nordkoreas senaste robotuppskjutning, och kom överens om att de två länderna ska arbeta tillsammans med det internationella samfundet för att implementera den senaste resolutionen från FN:s säkerhetsråd, enligt Park.

LÄS MER: Hotet mellan USA och Nordkorea i fem punkter

LÄS MER: ”Provokationerna fördjupar Nordkoreas isolering”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordkorea-krisen

Mer i ämnet