Donald Trump har återkommande kallat det hela för en häxjakt. Foto: Tom Brenner/TT

Mueller-rapporten offentliggörs på torsdag

Uppdaterad
Publicerad

En redigerad version av den rapport som den särskilde åklagaren Robert Mueller sammanställt om rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016, kommer att offentliggöras på torsdag, uppger nyhetsbyrån AP.

Enligt det amerikanska justitiedepartementet kommer den redigerade versionen av rapporten att både skickas till kongressen, samt offentliggöras på torsdag, rapporterar AP.

22 månaders utredning

Utredaren Robert Mueller överlämnade rapporten till justitieminister William Barr den 22 mars. Detta efter en 22 månader lång utredning gällande rysk inblandning vid USA:s presidentval, samt av ryska kontakter med Donald Trumps kampanjstab.

”Utredningen kunde inte slå fast att medlemmar av Trumps kampanj konspirerade eller samordnade med den ryska regeringens aktiviteter för att blanda sig i valet”, står det bland annat i rapporten, har justitieministern konstaterat tidigare.

Trump har återkommande kallat det hela för en häxjakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.