Elon Musk vänder sig till Twitteranvändarna – ”Ska jag avgå som chef?”. Foto: Faksimil Twitter/Gregory Bull/AP/TT

Musk frågar Twitteranvändarna om han bör avgå

Uppdaterad
Publicerad

Elon Musk ber Twitters användare att bestämma om han ska fortsätta vara ansvarig för sociala medie-plattformen, rapporterar Reuters. Detta efter att ha erkänt att han gjorde ett misstag under söndagen i att förbjuda användare att länka till andra sociala medier i inlägg framöver.

I ytterligare en drastisk regeländring meddelade Twitter att användare inte längre kommer att kunna länka till Facebook, Instagram, Mastodon och andra plattformar som företaget beskrev som ”förbjudna”.

Men förbudet genererade så mycket omedelbar kritik, inklusive från personer som tidigare backat miljardären i Twitterärenden, att Musk lovade att inte göra några ytterligare större policyändringar utan att låta användarna rösta om saken först.

”Jag ber om ursäkt. Kommer inte att hända igen”, twittrade Musk innan han satte upp en ny 12-timmarsundersökning där han frågar om han ska avgå som chef för Twitter och tillägger att ”Jag kommer att följa resultaten av den här undersökningen”.

Omröstningen går ut vid lunch under måndagen, svensk tid. Sedan återstår det att se hur Musk agerar, beroende på vad resultatet blir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.