Mystisk monolit förvirrar i Utah – hittades under fårinventering

Uppdaterad
Publicerad

I öknen i Utah, på en avlägsen plats, hittade naturvårdare ett mystiskt objekt. Monoliten är drygt tre meter hög och de hittade varken spår om varför eller hur den hamnat där.

– Vem gör något sånt här? säger en av naturvårdarna.

I förra veckan när naturvårdare i Utah var ute och inventerade får i öknen med helikopter så såg de något annorlunda och bestämde sig för att landa. Vad de hittade är fortfarande oklart.

På platsen, som är svår att nå, stod en drygt tre meter hög monolit av stål. Utan några synliga tecken på vem som kan ligga bakom.

I ett uttalande från avdelningen för allmän säkerhet i Utah säger de, något skämtsamt, att ”Det är olagligt att sätta upp konstruktioner eller konst på allmän mark utan tillåtelse, oavsett vilken planet du kommer ifrån.”

Men Nick Street, talesperson vid avdelningen för allmän säkerhet, säger till tidningen New York Times att det mest troligen rör sig om ett konstverk.

– Det är någons konstverk, eller ett försök till konstverk.

Han säger också att det är oklart hur länge den kan ha stått där innan den hittades under fårinventeringen.

– Så vitt vi vet kan den ha stått där sedan 40- eller 50-talet.

Se fyndet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.