Tidigare utrikesminister, statsminister och moderatledare Carl Bildt reser till Ankara för att närvara när Erdogan svärs in som president.

Carl Bildt till Ankara när Erdogan svärs in som president

Uppdaterad
Publicerad

Ulf Kristersson skickar den tidigare moderata statsministern Carl Bildt för att närvara när Recep Tayyip Erdogan på nytt svärs in som Turkiets president. Det meddelar Kristersson på Twitter.

– Det är inte särskilt vanligt att en regeringschef eller minister åker på installationscermonier. Statsministern har uppdragit Carl Bildt, en person med god kännedom och kontakter om och i Turkiet för att representera Sverige, skriver Hanna Strömberg, pressekreterare hos statsministern till SVT på frågan om varför Bildt fått uppdraget.

Även Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg kommer vara på plats och väntas diskutera Turkiets veto mot Sveriges Natoansökan.

Vid besöket väntas Stoltenberg ta upp Sveriges Natoansökan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.