Teslas VD Elon Musk Foto: AP Photo/Mary Altaffer,EPA/ALEXANDER BECHER

New York-börsen når rekordnivåer

Uppdaterad
Publicerad

Handeln på Wall Street har nått en ny rekordnivå och bland vinnarna finns elbilstillverkaren Tesla som nu har ett börsvärde på över 500 miljarder dollar. Handeln på Wall Street har nått en ny rekordnivå.

Det är Dow Jones industriindex som för första gången någonsin har överskridit milstolpen 30 000 punkter.

Gårdagens indikation på ett ordnat maktskifte efter presidentvalet och positiva vaccinnyheter uppges ligga bakom att USA-börserna nu är på väg mot sin bästa utveckling under en novembermånad sedan 1980. Det rapporterar flera amerikanska medier.

Yellen på finansministerposten

Till uppgången bidrog även uppgiften om att Joe Biden väntas nominera den före detta riksbankschefen Janet Yellen till finansministerposten. Yellen var dock inte med bland de namn som presenterades under tisdagen.

Boing och Tesla vinnare

Bland vinnarna finns flygplanstillverkaren Boeing som steg 3,3 procent efter att bolaget fått klartecken även från europeiska myndigheter om flygplanstypen 737 Max som tidigare haft flygförbud.

Elbilstillverkaren Tesla steg 6,4 procent. Bolagets börsvärde är nu över 500 miljarder dollar vilket överstiger det totala värdet av några av världens största biltillverkare. Enligt CNN:s uträkning är Tesla mer värt än Volkswagen, GM, Ford, Fiat Chrysler och franska koncernen PSA Group tillsammans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.