Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s USA-korrespondent Fouad Youcefi diskuterar kandidaternas stora svagheter. Foto: SVT, EPA/TT/, EPA/TT.

”Nu är det Donald Trump mot Joe Biden”

Uppdaterad
Publicerad

Donald Trumps sista konkurrent, Nikki Haley, har hoppat av det republikanska primärvalet. Allt talar nu för att det blir Donald Trump och Joe Biden som återigen gör upp i det amerikanska presidentvalet.

– De kommer attackera varandra mycket, säger SVT:s USA-korrespondent Fouad Youcefi.

Så länge den obskyra kandidaten Jason Palmer – som vann i demokraternas val på Amerikanska Samoa och driver sin kampanj med argumentet att han är ”yngre än Biden” – inte skulle överraska och ta hem demokraternas nominering kommer Biden och Trump på nytt att mötas i presidentvalet. Tillsammans uppnår de en ålder av 158 år.

Det är två relativt impopulära kandidater. 100 000 personer i Michigan valde att rösta blankt istället för på Joe Biden under supertisdagen, och Donald Trump kan få svårt att övertyga Nikki Haleys supportrar, menar USA-korrespondent Fouad Youcefi.

USA-val 2024

– De stora svagheterna för Donald Trump och Joe Biden tror jag kommer leda till att de kommer attackera varandra mycket. De måste få de osäkra mittenväljarna att vara så rädda för den andra kandidaten att de röstar på en själv.

Hör mer av Fouad Youcefis analys i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet