SVT:s utsände om Joe Bidens tal inför valet: ”Ville fokusera på ekonomin”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll gjorde presidentkandidat Joe Biden ett av sina få offentliga framträdanden i sin valkampanj. Det skedde i hans födelsestad Scranton i norra Pennsylvania.

Joe Biden har på grund av sin ålder hittills inte kampanjat på traditionellt sätt under coronapandemin. Han har främst skött det på digital väg hemifrån. Biden har förvisso gjort ett fåtal framträdanden under den senaste tiden, men då alltid nära sin hemstat. Det här är första gången han ger sig ut på flera månader.

– Jag tror det är skönt för Biden att komma ut och hålla det här talet, säger SVT:s utsände Fouad Youcefi och fortsätter:

Presidentvalet i USA 2020

– Han riktade en hel del kritik mot Donald Trump och hur han har hanterat cornapandemin, men vad jag tror han mest ville fokusera på var ekonomin och hur ekonomin ska återhämta sig.

Fouad Youcefi berättar att Biden har hållit ganska låg profil och att detta till stor del beror på pandenmin. Talet i Scranton, som hölls på en fabrik, hade till exempel bara ett 40-tal åhörare.

– Men Joe Biden har börjat sända ut meddelanden och diskussioner från sin källare med digitala lösningar. Och det verkar gå ganska bra enligt hans kampanj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentvalet i USA 2020

Mer i ämnet