Nye prinsen fick tidning att byta namn

Uppdaterad
Publicerad

The Sun, Storbritanniens största tabloidtidning, ändrade på tisdagen sitt namn till The Son för att hedra prins Williams och hans hustru Kates nyfödde pojke.

George eller James? Det är de troligaste namnet på Storbritanniens nyfödde prins som föddes på St Mary's hospital i London på måndagen.

Brittiska vadslagningsfirmor har haft bråda dagar och hos dem har George och James seglat upp som favoritnamn på den kungliga babyn.

Prins född i Storbritannien

Hos Paddy Power tror man på George följt av James, Alexander och Louis. Hos konkurrenten Ladbrokes är James en klar favorit.

Medan det gissas och satsas pengar hos vadslagningsfirmorna väljer tidningen The Guardian tills vidare att kalla honom Baby Cambridge med referens till att det blir barnets officiella titel – prinsen av Cambridge.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prins född i Storbritannien

Mer i ämnet