Meddelandet ”gränser dödar” omringas av tända ljus under en demonstration i Paris, Frankrike, som hölls kort efter att minst 27 migranter omkom under sin färd till England. Foto: Yoan Valat/EPA/TT

Olyckan i Engelska kanalen: Sjuåring bland offren

Uppdaterad
Publicerad

Alla 27 migranter som drunknade i Engelska kanalen för några veckor sedan är nu identifierade, meddelar åklagarmyndigheten i Paris.

Den siste att bli det var en 29-årig vietnamesisk man.

De flesta olycksoffren var irakiska kurder. Även fyra afghaner och tre etiopier dog samt en somalier, en egyptier och en iransk kurd.

Majoriteten var män men även sju kvinnor, en 16-åring och en 7-åring miste livet när deras lilla uppblåsbara båt kapsejsade och sjönk.

Överlevare: Flera saknas

Två män kunde räddas ur vattnet, en irakisk kurd och en sudanes. Totalt har alltså 29 personer lokaliserats, men enligt en av de överlevande var de 33 ombord.

Olyckan den 24 november utanför den franska hamnstaden Calais är den hittills dödligaste i migranternas försök att ta sig från Frankrike till Storbritannien. Förlisningen utreds ännu av franska myndigheter, som försöker få en klarare bild av vad som hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.