Omräkning i Florida av röster

Uppdaterad
Publicerad

Det blir omräkning i Florida i valen av senator och guvernör. De slutgiltiga resultaten kommer på torsdag, enligt en talesperson för delstaten.

I valet till USA:s senat leder republikanen Rick Scott knappt före den sittande senatorn, demokraten Bill Nelson. Skillnaden mellan dem var på lördagseftermiddagen cirka 12 500 röster eller 0,15 procent.

Enligt icke officiella resultat i guvernörsvalet leder republikanen Ron DeSanti före demokraten Andrew Gillum med runt 33 700 röster eller 0,41 procent.

Mellanårsval i USA 2018

President Donald Trump, som engagerat sig hårt i duellen, har bland annat kallat Gillum för tjuv. Skulle Gillum vinna blir han Floridas förste svarte guvernör.

Stöds av Bernie Sanders

Andrew Gillum, som stöds av progressive Vermont-senatorn Bernie Sanders, har bland annat förordat omfattande förändringar i sjukvårdsförsäkringen.

Tisdagens amerikanska mellanårsval ledde till mycket jämna och ovissa kamper på flera håll, till exempel guvernörsvalet i Georgia och senatsvalet i Arizona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mellanårsval i USA 2018

Mer i ämnet