Fransk kravallpolis skyddar sig mot attacker under 1:a maj-demonstrationer i Paris. Foto: TT

Oroligt första maj i Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

Tre poliser har skadats i sammandrabbningar mellan maskerade ungdomar och kravallpolis under en förstamajdemonstration i Paris.

De årliga demonstrationerna i Paris blev extra oroliga på grund av att många samtidigt demonstrerade för att visa sitt missnöje med presidentkandidaten Marine Le Pen, vilket i sin tur ledde till motdemonstrationer.

”Maskerade individer kastade föremål och molotovcoktails mot polisen som svarade med tårgas, och två poliser skadades”, enligt ett myndighetsuttalande som nyhetsbyrån AFP hänvisar till.

Oroligheterna ägde rum vid Place de la Bastille i centrala Paris, en bit från det stora demonstrationståget där tre stora fackföreningar stod som arrangör.

Vid ett tillfälle föstes en brinnande kundvagn, fylld med brännbart material, mot poliserna, rapporterar en AFP-fotograf som befann sig i närheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.