Demonstration i Louisville mot polisvåldet. Foto: AP/TT

Polischef sparkad efter dödsskjutning

Uppdaterad
Publicerad

En polischef i Louisville i delstaten Kentucky har sparkats efter att en svart man skjutits till döds av polis under en demonstration i staden.

Stadens Louisville Greg Fischer säger att de två polismännen som avlossade skotten inte hade aktiverat sina kroppskameror vid tidpunkten, rapporterar CBS News.

– Denna typ av institutionellt misslyckande kommer inte att tolereras, säger han.

Protesterna i USA efter George Floyds död

Offret, en restaurangägare vid namn David McAtee, deltog i en demonstration på söndagskvällen för att uppmärksamma Breonna Taylors död, en 26-årig afroamerikansk kvinna som sköts till döds av polis i Louisville i mars.

Enligt den lokala polisen hade skott avlossats mot en polisstyrka innan de själva öppnade eld.

Utegångsförbud i New York

De stora protesterna mot rasism och polisvåld som rasar i USA startade efter det uppmärksammade gripandet av George Floyd i Minneapolis i förra veckan, och har spridit sig till minst 140 städer.

Flera städer har utlyst utegångsförbud på grund av de våldsamma protesterna.

På måndagen kom beskedet att också New Yorks guvernör Andrew Cuomo utlyser utgångsförbud i staden mellan klockan elva på kvällen och fem på morgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Protesterna i USA efter George Floyds död

Mer i ämnet