– Vi vill ha tips på om folk gjort onormala köp som kan användas för att ha henne under uppsikt, så som kvinnokläder eller produkter för kvinnor, säger norska polisen enligt NRK. Foto: Polisen, med tillåtelse av anhöriga/Fredrik Hagen/TT

Polisen: Håll utkik efter misstänkta inköp av kvinnokläder

Uppdaterad
Publicerad

Polisens sökande efter den försvunna Anne-Elisabeth Falkevik Hagen fortsätter. De ber nu allmänheten att vara uppmärksamma på onormalt beteende eller aktivitet i sin närhet.

– Vi vill ha tips på om personer sett någon göra onormala köp som kan användas för att ha henne under uppsikt, så som kvinnokläder eller produkter för kvinnor, säger norska polisen enligt NRK.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen är gift med Tom Hagen, en av Norges rikaste män, och har varit försvunnen i tio veckor. Hon tros ha blivit bortförd från sitt hem utanför Oslo och sågs senast den 31 oktober förra året.

Var hon hålls fången är fortfarande oklart.

– Det kan vara i Norge eller utanför landets gränser, säger norska polisen Tommy Brøske.

I den senaste av uppmaningar ber polisen allmänheten att vara uppmärksamma på onormala beteenden eller aktiviteter i sin närhet.

– Vi vill be människor vara uppmärksamma på om det kan finnas något som kan användas som ett gömställe. Kanske någon i ens närhet har täckt för sina fönster, eller ljudisolerat hemmet, säger polisen enligt norska NRK.

Polisen: Kan ha köpt kvinnokläder

Polisen säger att det även kan handla om att en person plötsligt ändrat beteenden eller gjort saker som man normalt sätt inte brukar göra.

– Vi vill ha tips på om personer sett någon göra onormala köp som kan användas för att ha henne under uppsikt, så som kvinnokläder eller produkter för kvinnor, säger norska polisen enligt NRK.

Sammantaget har 250 tips kommit in sedan polisen i veckan gick ut med misstankarna om att kvinnan kidnappats från sitt hem i Fjellhammar i oktober.

– Det är tips om personer, adresser, fordon, aktiviteter och digitalt material, säger Brøske.

Kräver 90 miljoner kronor – i kryptovaluta

Enligt norska VG har en lösensumma på nio miljoner euro (motsvarande drygt 90 miljoner svenska kronor), som ska betalas ut i den digitala valutan monero, krävts.

Förutom den norska polisen är Interpol och Europol inkopplade i fallet. Också den nationella polisgrupp som förhandlar om gisslan är involverad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.