Anne-Elisabeth tros ha bragts om livet enligt polisens nya hypotes. Foto: Polisen, med tillåtelse av anhöriga/Fredrik Hagen/TT

Polisen tror att försvunna Anne-Elisabeth Hagen mördats

Uppdaterad
Publicerad

Norska polisen misstänker att miljardärshustrun, Anne-Elisabeth Hagen, mördats och att den påstådda kidnappningen kan ha varit ett sätt att dölja hennes död. Det meddelades på en presskonferens idag.

Det är nu nästan åtta månader sedan Anne-Elisabeth Hagen, gift med en av Norges rikaste män, Tom Hagen, försvann från sitt hem utanför Oslo.

Den norska polisen jobbade länge efter hypotesen att hon kidnappats och att motivet var ekonomiskt. Bland annat har polisen tidigare haft kontakt med de förmodade gärningsmännen och begäran om en lösensumma i kryptovaluta ska ha framförts.

Men i dag meddelade polisinspektör Tommy Brøske på en presskonferens att polisen istället tror att Anne-Elisabeth mördats. Den påstådda kidnappningen och kraven om lösensumma kan ha varit ett sätt att dölja att hon bragts om livet.

Polisen vill inte uttala sig om motivet

Anledningarna till att hypotesen ändrats är flera, förklarar polisinspektören.

– Det är bland annat tiden som gått, bristen på livsbevis och frånvaro av kontakt de senaste månaderna, säger han.

Polisen vill inte avslöja om det finns något motiv, och inte heller om man har någon misstänkt. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.