Stephen Paddock kan ha planerat bilbombsattacker. Foto: TT

Las Vegas-skytten kan ha planerat fler dåd

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder nu om massmördaren i Las Vegas, Stephen Paddock, planerade att utföra fler attacker, uppger nyhetsbyrån AP.

Minst 100 poliser arbetar nu med fallet och tittar på om Stephen Paddock även planerade bilbombsattacker. I nuläget finns det dock inga skarpa bevis för att han gjorde det, utan poliserna arbetar endast utefter teorin, enligt nyhetsbyrån AP.

Bil lastad med sprängmedel

1.600 patroner ammunition och flera behållare med explosiva ämnen har hittats i Paddocks bil.

Masskjutningen i Las Vegas

Polischefen Joe Lombardo menar att det finns uppgifter som tyder på att Paddock hade planerat att överleva dådet och att han hade en flyktplan.

Kan ha planerat dåd även tidigare

FBI är förvånad över att massmördaren lämnat så få spår efter sig, men fler detaljer börjar bli kända. Mellan den 2 och 5 augusti hade Paddock bokat två rum på ett hotell i Chicago och enligt polischefen hade Paddock helgen före dådet bokat en lyxlägenhet i en 21 våningar hög byggnad i Las Vegas. Där hade han överblick över en annan musikfestival.

Sköt ihjäl minst 58 personer

När Paddock tog in på Mandalay bay den 28 september hade han beställt ett rum med vy över countrymusikfestivalen Route 91 Harvest.

Vad som fick honom att utföra den värsta masskjutningen i modern tid i USA, som kostade minst 58 liv, är fortfarande oklart. Hans flickvän säger sig inte heller veta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Masskjutningen i Las Vegas

Mer i ämnet