Jessica Klymchuk har också identifierats som ett av offren. Hon var från en liten stad i Alberta i Kanada och var på konserten med sin fästman. Foto: TTVisa alla (6)
Visa alla (6)

De sköts till döds på festivalen i Las Vegas

Uppdaterad
Publicerad

Hittills har 58 personer rapporterats döda efter masskjutningen på countryfestivalen i Las Vegas. Det här är några av offren som har identifierats och bekräftats ha dött när skytten Stephen Paddock öppnade eld från ett hotellrum på 32:a våningen.

Sonny Melton räddade sin fru

Sonny Melton från Tennessee blev ett av dödsoffren i attacken. Han var på festivalen tillsammans med sin fru Heather Melton.

– Han räddade mitt liv. Han tog tag i mig bakifrån och började springa när jag märkte att han blev skjuten i ryggen, sa Heather Melton som överlevde, till USA Today.

De arbetade båda två på Henry county medical center (HCMC) i Tennessee, där han var sjuksköterska och hon är läkare.

”Hela HCMC-familjen tänker på och ber för Sonny och Heathers familjer” sa Thomas Gee, vd för HCMC i ett uttalande där han bekräftade Sonny Meltons död.

Sonny Melton försökte rädda sin partner men blev sedan skjuten när de försökte fly. Foto: TT

Adrian Murfitt dog i vännens armar

Adrian Murfitt dog i vännen Brian McKinnons armar efter att han sköts till döds i Las Vegas. Adrian Murfitt som var uppvuxen i Anchorage i delstaten Alaska var 35 år och arbetade som fiskare.

– Han fick mig att skratta. Han var som en Alaska-cowboy, men så fort han såg en hund blev han en tioårig pojke igen, berättade Brian McKinnon för LA Times.

Adrian Murfitt, ett av offren i masskjutningen i Las Vegas. Foto: TT

Fyrbarnsmamman Jessica Klymchuk

Jessica Klymchuk har också identifierats som ett av offren. Hon var från en liten stad i Alberta i Kanada och var på konserten med sin fästman, som hon förlovade sig med i april tidigare i år. Jessica Klymchuk hade fyra barn och jobbade som bibliotekarie och bussförare på en skola.

Jessica Klymchuk dog i Las Vegas-attacken. Foto: TT

Polisen Rachel Parker var i tjänst

Rachel Parker, 33, jobbade för Manhattan Beach-polisen. Hon var i tjänst när hon sköts och avled senare på sjukhuset, bekräftar polisen. Hon var en av fyra anställda på Manhattan Beach-polisen som jobbade under konserten.

Läraren Sandra Casey

Ytterligare en av de som dog i masskjutningen var Sandra Casey. Hon arbetade som speciallärare på en grundskola i Manhattan Beach i Los Angeles.

”Hon var älskad av eleverna och kollegorna och kommer att bli ihågkommen för sin humor och sitt engagemang” sa skolan i ett uttalande.

LÄS MER: Detta vet vi om misstänkte gärningsmannen i Las Vegas

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Masskjutningen i Las Vegas

Mer i ämnet