Polis uppgav vid kvällens presskonferens att man hittade flera kilo ammoniumnitrat i skyttens bil. Ammoniumnitrat är ett vanligt ämne i konstgödsel, men är också en ofta använd ingrediens vid tillverkning av sprängmedel. Foto: TT

Vapengömma funnen i Las Vegas-skyttens hem

Uppdaterad
Publicerad

Stora mängder vapen och ammunition har hittats i den nu döde Las Vegas-skytten Stephen Paddocks hem, utanför staden. Detta uppgav polis vid en presskonferens på måndagskvällen, och bekräftade även att man hittat ingredienser till sprängladdningar i Paddocks bil.

Dödssiffran efter masskjutningen i Las Vegas fortsätter att stiga. Polis bekräftade vid en presskonferens på måndagskvällen, sent på natten svensk tid, att 59 människor avlidit i attacken.

527 personer ska också ha skadats, när skytten som nu har identifierats som 64-årige Stephen Paddock öppnade eld från sitt hotellrumsfönster mot ett publikhav på en musikfestival.

19 skjutvapen i hemmet

Under måndagen har polis också genomsökt skyttens hem, i bostadsområdet Mesquite strax utanför Las Vegas. I hemmet hittade man 19 skjutvapen och stora mängder ammunition.

En ägare till en vapenaffär på orten berättar för AP att Paddock handlat där flera gånger, men aldrig uppvisat några tecken på att vara instabil. Han ska ha klarat alla nödvändiga bakgrunds- och säkerhetskontroller.

Ingredienser till sprängmedel

På Paddocks hotellrum, där skytten också själv hittades död av polis, ska polis ha upptäckt ytterligare 23 skjutvapen, rapporterar SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt.

Utöver detta uppgav polisen vid kvällens presskonferens att man hittade flera kilo ammoniumnitrat i skyttens bil. Ammoniumnitrat är ett vanligt ämne i konstgödsel, men förekommer också vid tillverkning av sprängmedel.

Lagliga skjutvapen

Polisen har varit i kontakt med den butik där Stephen Paddock köpte de flesta av sina skjutvapen, och enligt butiken ska allt ha varit i sin ordning med bakgrundkontroller av mannen och inköpen har varit lagliga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Masskjutningen i Las Vegas

Mer i ämnet