Stephanie Dorah sitter med sin dotter och försöker få ihop sin privat ekonomi. Foto: Andreas Zernell

”Politikerna borde vara det första som inte får betalt”

Uppdaterad
Publicerad

I ett direktsänt tal försökte Donald Trump, under natten till onsdagen svensk tid, övertyga befolkningen om planerna på en mur längs med Mexiko-gränsen. Det här samtidigt som nedstängningen av den offentliga sektorn i landet nu är inne på det sjuttonde dygnet – och därmed är den längsta på över 20 år.

Kongressen har hittills sagt nej till Donald Trumps krav på drygt fem miljarder dollar till murbygget. Som ett resultat av budgetbråket är den offentliga sektorn i USA nu nedstängd tills parterna kan komma överens.

Nedstängningen innebär att över 800 000 människor i USA tvingas att antingen stanna hemma eller gå till jobbet utan lön. Vissa av dem kommer få betalt retroaktivt när krisen är löst, men tusentals andra vet redan nu att dagarna är förlorad inkomst.

”Jag vill skydda min dotter”

Stephanie Dorah är en av dem som inte får någon inkomst. Hon är budgetanalytiker på USA:s handelsdepartement men nu är det hennes egen budget som inte går ihop. Hon sitter och väljer vilka räkningar hon inte ska betala med sin dotter.

– Det är svårt, jag vill skydda min dotter från det här problemet, men verkligheten är att vi inte får in några pengar, säger Stephanie.

Politikerna påverkas inte alls nedsättningen vilket upprör Stephanie

– Det är upprörande, jag vill inte att de ska få betalt eller ha sin underrättelsetjänst. Politikerna borde vara det första som inte får betalt, säger Stephanie.

Se hur hennes liv påverkas i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.