Programledarna Joe Scarborough och Mika Brzezinski Foto: AFP/TT

Programledarna: ”Trump är inte frisk”

Uppdaterad
Publicerad

Under rubriken ”Trump är inte frisk” bemöter de två programledare som blivit föremål för president Donald Trumps utfall hans utfall.

– Verkligen sorgligt för vårt land, säger Mika Brzezinski.

”USA:s ledare och allierade frågar sig själva ännu en gång om denna man är lämpad att vara president. Vi har våra tvivel, men vi är båda övertygade om att han inte är mentalt utrustad att fortsätta titta på vårt program 'Morning Joe'”, skriver programledarna Mika Brzezinski och Joe Scarborough i The Washington Post.

I fredagens sändning fortsatte också debatten.

USA-val 2016

– Det har varit fascinerande, förfärande... och verkligen sorgligt för vårt land, beskrev Mika Brzezinski det gångna dygnet.

LÄS MER: Trump till attack mot journalist: ”Låg IQ och galen”

Kritiserade regeringen

Trumps angrepp kom sedan Brzezinski i torsdagsmorgonens program skarpt kritiserat hans regering och antytt att presidenten inte är riktigt klok.

”Jag hörde att usla @Morning_Joe talar illa om mig (tittar inte längre). Hur kommer det sig då att låg-IQ, galna Mika tillsammans med Psycho Joe kom...”, twittrade Trump redan innan programmet var slut.

I nästa tweet fortsatte han: ”...till Mar-a-Lago (Trumps anläggning i Florida, reds. anm.) 3 kvällar i rad runt nyårsafton och envisades med att göra mig sällskap. Hon blödde illa från en ansiktslyftning. Jag sade nej!”

Tillbakavisar påståendena

De båda programledarna tillbakavisar kategoriskt hans påståenden och skriver att Trump fortsätter sina ”oavbrutna påhopp” på kvinnor. De avslutar texten med att säga att de tycker sig ha sett en förändring i hans beteende de senaste åren.

”Den Donald Trump som vi kände före (val)kampanjen var en person med brister, men som fortfarande verkade kapabel att hålla sina värsta instinkter i schack”.

”Dåligt program”

Vid 15-tiden på fredagen, svensk tid, kom ytterligare en tweet från Trump om programmet.

”Såg det lågt rankade (vad gäller tittarsiffror, reds. anm.) @Morning_Joe för första gången på länge. FAKE NEWS. Han ringde mig för att stoppa en National Enquirer-artikel. Jag sade nej! Dåligt program”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet