Turkiets president Erdogan och Rysslands dito Putin. Foto: TT

Putin och Erdogan i samtal efter anfallen i Syrien

Uppdaterad
Publicerad

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har talat i telefon med Rysslands president Vladimir Putin om Syrien. De kom överens om att arbeta för att minska spänningarna och få till en politisk lösning, enligt Erdogans kansli.

Erdogan har tidigare sagt att han stödjer anfallen mot den syriska regimen, som utfördes av USA, Storbritannien och Frankrike. Ryssland, allierad med den syriska regimen, har fördömt aktionen.

De samordnade anfallen under tidig lördagsmorgon riktades mot forskningsanläggningar för kemvapen och militärbaser och var ett svar på en misstänkt kemvapenattack från regimen förra helgen i Douma.

Oklarheter kring Aleppo-explosion

Under kvällen kom rapporter om en kraftig explosion i Aleppo-provinsen, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Den ska ha skett nära en militärbas där regimtrogna grupper från bland annat Iran finns stationerade, men det är oklart vad som har inträffat.

USA har sagt att inga fler anfall var planerade efter morgonens attack.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kriget i Syrien

Mer i ämnet