Under torsdagen möter Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och Rysslands president Vladimir Putin varandra för att prata om Syrien. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP Photo

Putin och Erdogan: Nytt eldupphör i Idlib

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland och Turkiet har nått en uppgörelse om Idlib i Syrien som är tänkt att leda till ett nytt eldupphör, säger Rysslands president Vladimir Putin vid en gemensam presskonferens enligt Reuters.

Putin och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har talats vid i Moskva i över sex timmars tid.

Länderna står på varsin sida i Idlib — Ryssland är allierat med den syriska Assad-regimen och Turkiet stödjer rebellgrupper — och de har även vid tidigare tillfällen nått uppgörelser om nedtrappning av striderna där.

I september 2018 enades Erdogan och Putin till exempel om ett gemensamt upprättande av en säkerhetszon i nordvästra Syrien. Striderna har fortsatt och den syriska regimen inledde likväl offensiven mot Idlib, med aktivt ryskt stöd, i december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.