På sociala medier sprids information till de drabbade, och många visar sitt stöd genom att dela en tecknad bild av Ariana Grandes kaninöron. Foto: TT/Skärmdump Twitter

Råd till personer på plats i Manchester

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt terrordåd har inträffat vid en arena i Manchester i samband med en Ariana Grande-konsert. Nu öppnar både myndigheter och privatpersoner upp samlingsplatser och stöd till drabbade.

Efter att artisten Ariana Grandes konsert var över inträffade en explosion utanför arenan i Manchester. Polisen utreder händelsen som terrorbrott och uppmanar fortfarande allmänheten att hålla sig undan från platsen.

På Manchesterpolisens twitterkanal, gmpolice, uppdateras information till drabbade och anhöriga löpande. De har bland annat öppnat upp en samlingsplats vid fotbollsarenan Eithad Stadium på Asthon New Road, vid ingång 11.

Terrorattack i Manchester

Polisen har också upprättat ett nödnummer för anhöriga som är oroliga: +44(0)161 856 94 00.

Råd till svenskar på plats

Svenska ambassaden i London uppmanar svenskar som befinner sig i Manchester att undvika aktuella områden i närheten av arenan och att följa de lokala myndigheternas råd.

Efterlyser saknade

Under hashtaggen#MissinginManchester efterlyser användare personer som inte har kunnat kontaktas och som ska ha varit på konserten.

Flera hotell i området har också upprättat samlingsplatser för ungdomar som varit på konserten och separerats från deras föräldrar, bland annat Holiday Inn och Premier Inn.

Boende öppnar sina hem

Manchesterbor som bor i närheten har öppnat sina hem och erbjuder mat, sovplats eller en möjlighet att ladda telefonen för de som drabbats av det misstänkta terrordådet. Initiativet sprids under hashtaggen #RoomforManchester och hundratals personer visar sitt stöd efter händelsen.

Enligt flera medier har också taxichaufförer skjutsat drabbade gratis.

Fullmäktigeledamoten Bev Craig twittrade under natten om stadens uppslutning bakom de drabbade.

Labours fullmäktigeledamot i Manchester, Bev Craig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet