Ambulanser väntar på att transportera de räddade pojkarna till sjukhus. Foto: Athit Perawongmetha/Reuters

Räddade pojkarna får träffa familj genom glasvägg

Uppdaterad
Publicerad

De åtta pojkar som räddades under aktionens första dag har ännu inte fått ha någon fysisk kontakt med sin familj – de får se varandra genom en glasvägg.

Myndigheterna i Thailand har sagt att de fyra pojkar som räddades under de första dagarna var vid gott mod, men hungriga, enligt tillförordnade guvernören i Chiang Rai, Narongsak Osatanakorn.

Under måndagen fick de fyra pojkarna som räddades under söndagen genomgå flera läkarundersökningar och de tilläts inte ha någon fysisk kontakt med sin familj. På grund av hög infektionsrisk fick pojkarnas anhöriga endast se barnen genom en glasvägg, skriver AP.

Pojkar fast i grotta i Thailand

Läkarna vill först undersöka pojkarna för att kunna säkerställa att ingen av dem drabbats av någon sjukdom medan de satt fast i grottan. I ett uttalande skriver sjukhuset att ”grottan har en annorlunda miljö där det kan finnas djur som kan sprida smittor”, enligt Aftonbladet.

Räddningsledaren har meddelat att pojkarna som räddades under den andra dagen var vid medvetande och nu är säkra på sjukhus.

Thailands premiärminister besökte under måndagen alla åtta räddade pojkar, enligt AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pojkar fast i grotta i Thailand

Mer i ämnet