Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
-Vi är fortfarande chockade. Många kontor är stängda och vi är rädda för att gå ut, säger Rimaz Marzook, boende i Colombo. Foto: Nicolai Zellmani

Invånarna på helspänn i Colombo efter terrordådet: ”Mycket ilska där ute”

Uppdaterad
Publicerad

I Sri Lanka fortsätter dödsiffran att stiga och rädslan för nya terrordåd är stor. Samtidigt vittnar muslimer om hur de nu betraktas med allt mer misstänksamhet i landet.
– Det finns så mycket ilska där ute, säger Rimaz Marzook, som bor i Colombo, till SVT Nyheter.

I Sri Lanka fortsätter dödsiffran att stiga efter terrordået. Nu är antalet döda uppe i drygt 253 personer. Totalt har 60 personer gripits efter dådet och alla utom en av självmordsbombarna är identifierade.

Nya misstänkta bombfynd

I huvudstaden Colombo är invånarna på helspänn. Nya rapporter om misstänkta bombfynd strömmar in till myndigheterna. Samtidigt vittnar muslimer i staden om hur attityden gentemot dem har försämrats efter dådet.

– Vi är rädda för att gå ut. Det gäller alla och i synnerhet muslimer. Det finns så mycket ilska där ute, säger Rimaz Marzook, boende i Colombo Sri Lanka, till SVT Nyheter.

”Rädslan finns där nu”

För SVT vittnar muslimska kvinnor om hur de nu bemöts annorlunda när de går på stan i slöja. En kvinna säger att hon blev nekad att ta in på ett hotell. En annan kvinna säger att alla kunder gick ut ur en affär då hon gick in.

– Våra barn är födda i fredstid. De har inte upplevt något sådant här tidigare. Vi har förklarat för dem vad de kan förvänta sig när de börjar skolan, säger Rimaz Marzook.

Han fortsätter:

– Det är inte bara nödvändiga åtgärder för muslimer. Det är för alla. Rädslan finns där nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Terrordådet i Sri Lanka

Mer i ämnet