Världsrekord i kuddkrig

Publicerad

Studenterna vid University of California (UCI) i Los Angeles, USA, la ner sina böcker och laptops för att istället plocka upp tusentals kuddar. Här slogs världsrekord.

4.200 kuddförsedda studenter kunde smula sönder det tidigare rekordet på 3.813 på tisdagen. Det tidigare rekordet hölls av den svenska DJ-duon Dada Life som slog rekord vid en konsert i Chicago för ett år sedan.

Svettigt rekord i solen

Med tusentals syntetiska kuddar samtidigt i luften pucklade studenterna på varandra och i stället för ett fågeldunsregn och blev det istället något som liknade en work out. Det var faktiskt 4.447 studenter på plats men det fanns bara kuddar till 4.200 stycken. Man slogs i 60 sekunder vilket är kravet från Guinniess World Records som hade en domare på plats.

University of California har gjort kuddkrig till en årlig ritual för förstaårseleverna som även kallas Anteaters, myrätarna, när terminen börjar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.