Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna på förödelsen i Soledar i klippet.

Se förödelsen från Soledar – döda och skadade söks i raserade byggnader

Publicerad

De militära och humanitära förlusterna har varit omfattande under de månadslånga striderna kring Bachmut. Nya drönarbilder visar nu förödelses i den lilla staden Soledar som ligger alldeles i närheten.

Striderna kring staden Bachmut och områden i dess närhet i östra Ukraina har pågått sedan september. Nu visar nya drönarbilder förödelsen som drabbat den närliggande, men mindre, staden Soledar.

En ensam pansarvagn syns patrullera krigshärjade gator samtidigt som soldater letar efter skadade och överlevande i raserade hus.

Stora förluster

Tidigare i veckan påstod den ryskledda Wagnergruppen att de nu har tagit militär kontroll över Soledar, som har strategisk betydelse vid ett vidare anfall mot Bachmut. Ukrainsk militär tillbakavisar dock påståendet och hävdar i sin tur att de står emot i både Soledar och Bachmut.

Båda sidor uppger att de har lidit stora förluster under de flera månader långa striderna i området, som har beskrivits som en ”köttkvarn”.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.