Paketet exploderat på Fedex postterminal i Schertz, Texas. Enligt FBI är det troligt att bomben har koppling till senaste veckornas explosioner i Austin. Arkivbild. Foto: TT

Ny brevbombsexplosion – paketet skulle till Austin

Uppdaterad
Publicerad

Ett paket som tros ha varit på väg till Austin, exploderade på Fedex terminal i Schertz, Texas, på tisdagen.

Enligt Washington Post misstänker polisen att brevet var på väg till Austin, som den senaste tiden drabbats av fyra bombdåd. Det är troligt att bomben har koppling till explosionerna som har inträffat där, uppger FBI, enligt Nyhetsbyrån AP.

– Det skulle vara dumt av oss att inte erkänna att vi misstänker att det är relaterat, säger FBI-agenten Michelle Lee.

Smällen inträffade strax efter midnatt på tisdagen. I byggnaden fanns 75 stycken anställda. Enligt Michelle Lee kan man fortsatt inte bekräfta om några skadats eller inte, men en polisavdelning i Schertz säger att en anställd på Fedex skadats lindrigt.

Flera explosionen

Två personer har dött och fyra har skadats efter senaste tidens bombningar – då någon har lämnat brevbomber på verandor i Austin, Texas. Första paketet som levererades var den andra mars i år – en 39-årig man avled av sina skador på sjukhus.

Även en 17-årig pojke dog efter att han hittade ett paket på sin veranda och tog med det in, där det exploderade.

Polisen verkar inte vara nära att gripa några misstänkta gärningsmän, skriver AP. Men polisen utgår ifrån att brotten har utförts av samma gärningsman. Flera polismyndigheter, bland annat FBI, har kopplats in i de tidigare fallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.