Felicity Huffman anländer till en domstol i Boston. Foto: Charles Krupa/AP/TT

Skådespelaren Felicity Huffman erkänner sig skyldig i muthärvan

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Felicity Huffman och tolv andra välbärgade föräldrar, har erkänt brott i en uppmärksammad muthärva i USA.
– Jag förstår min skuld och med djup ånger tar jag fullt ansvar för mina handlingar och accepterar konsekvenserna av dem, säger hon i ett uttalande.

I den stora härvan anklagas flera föräldrar för att ha betalat mutor för att få in sina barn på elitskolor i USA.

”Desperate housewives”-skådespelaren Felicity Huffman ska ha betalat 15 000 dollar, närmare 140 000 kronor, till en välgörenhetsorganisation som hjälpt henne fuska på SATs, de amerikanska högskoleproven, för att underlätta för sin dotter att komma in på en välrenommerad amerikansk högskola.

Huffman: ”Jag skäms”

Tillsammans med tolv andra rika föräldrar erkänner Felicity Huffman brott:

– Jag förstår min skuld och med djup ånger tar jag fullt ansvar för mina handlingar och accepterar konsekvenserna av dem. Jag skäms över den smärta jag har orsakat min dotter, min familj, mina vänner, mina kollegor och studenterna, säger hon i ett uttalande enligt CNN.

Ska ha betalat miljoner

Lori Loughlin är också en av de skådespelare som är misstänkt i muthärvan. Hon och hennes man anklagas för att ha betalat miljontals kronor för att få in sina två döttrar på ett universitet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.