Skandaler, narkotika och familjekärlek i fokus i presidentsonens bok

Uppdaterad
Publicerad

När den 51-åriga presidentsonen Hunter Biden ger ut sin redan omtalade självbiografi Beautiful Things  ger han inte bara sin syn på den senaste tidens skandaler. Läsaren bjuds även in närmare familjen Biden och ett liv som påverkats av missbruk.

Hunter Biden, son till den sittande presidenten i USA Joe Biden, ger i dag ut sina memoarer. Boken Beautiful Things  ska bland annat ge advokaten och affärsmannens egen syn på den senaste tidens skandaler. Blåsväder som inte bara påverkat hans liv utan som även påverkade hans pappa Joe Biden då det kom att användas som slagträ under presidentvalet.

Bland annat rörde det sig om olika uppgifter om kopplingar till Ukraina och en dator med uppgifter som inte varit till presidentsonens fördel.

– Det är en ganska brutal skildring om djupt narkotikamissbruk, han avbryter boken mitt i för att det blir för jobbigt att fortsätta skriva. Han saknar drogerna som han skriver om, säger Fouad Youcefi, SVT: s USA korrespondent som snabbläst boken.

Boken bjuder även in läsaren närmare familjen Biden.

– Det är mycket om kärleken till hans bror Beau som gick bort i cancer 2015 och kärleken till hans pappa Joe Biden, säger Youcefi i Morgonstudion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.