En polisman utanför en av skolorna i Aracruz där skjutningen ägde rum. Foto: KADIJA FERNANDES/AFP

Skjutning på två skolor i Brasilien – tre döda

Uppdaterad
Publicerad

Åtminstone tre personer har dödats och elva skadats efter att en person öppnat eld i två olika skolor i delstaten Espirito Santo i sydöstra Brasilien.

Enligt lokala myndigheter är dödsoffren två lärare och en ung flicka. Den misstänkta gärningsmannen är gripen, enligt delstatens guvernör.

Den misstänkte gärningsmannen och en ”grupp kriminella” attackerade de två skolorna på fredagsmorgonen, uppger Luis Carlos Coutinho, borgmästare i staden Aracruz där skjutningarna inträffade, till CBN.

Kameraövervakning från platserna visar hur den misstänkta gärningspersonen öppnar eld. Enligt uppgifter ska den misstänkta skytten varit klädd i skottsäker väst och använd ett halvautomatiskt vapen.

”Absurd tragedi”

Brasiliens tillträdande president Lula da Silva uttrycker sina kondoleanser på Twitter, där han skriver ”min solidaritet är med de anhöriga till offren för denna absurda tragedi”.

Även tillträdande vicepresident Geraldo Alckmin skriver på Twitter att han är bestört över de två skolskjutningarna och uttrycker sin solidaritet med ”skolvärlden, familjerna och offrens vänner”.

Skolskjutningar är relativt ovanliga i Brasilien. Den dödligaste skolskjutningen inträffade 2011 och krävde elva barns liv, skriver TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.