• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Slovakiske presidenten Andrej Kiska vid en protestmarch för att hedra mördade journalisten Jan Kuciak och Kuciaks flickvän Martina Kusnirova. Foto: TT/AFP

Slovakiens president efterlyser nyval efter journalistmord

Uppdaterad
Publicerad

Slovakiens president Andrej Kiska efterlyser en regeringsombildning eller nyval, efter det journalistmord som skakat landet. Syftet skulle vara att återupprätta allmänhetens förtroende.

-Jag kan se två lösningar; en genomgripande förändring inom regeringen eller nyval, sade Kiska i en tv-intervju.

Presidenten, som har samtliga formella befogenheter att fälla regeringen, kommer nu att bjuda in partierna till samtal.

Journalistmordet i Slovakien

Tusentals personer har demonstrerat i huvudstaden Bratislava och i flera andra städer, med krav på att myndigheterna snabbt utreder mordet och vidtar åtgärder mot korruptionen på hög politisk nivå.

Den grävande journalisten Ján Kuciak och hans fästmö Martina Kusnirova hittades ihjälskjutna i sitt hem förra helgen. Kuciak höll på med en granskning om länkar mellan slovakiska politiker och affärsmän med misstänkta band till den syditalienska maffian 'Ndranghetan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Journalistmordet i Slovakien

Mer i ämnet