En av hundratals begravningar efter terrordåden i Sri Lanka – hundratals människor dödades i attackerna Foto: Athit Perawongmetha / Reuters / TT

Sri Lanka skriver ner dödssiffran efter helgens terrorattack

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 250 personer, inte 359, har dött i söndagens attacker mot kyrkor och hotell i Sri Lanka. Landets hälsodepartement har räknat fel.

Dödssiffran efter terrordåden i Sri Lanka har tidigare uppgetts vara 359 personer. En siffra som landet nu skriver ner med drygt 100 personer. Enligt BBC har Sri Lankas hälsodepartement sagt att de räknat fel. Antalet döda efter terrorattacken i landet uppges nu vara omkring 250 personer.

– Det skulle kunna vara 250 eller 260. Jag vet inte exakt. Det är många kroppsdelar och det är svårt att ge en exakt siffra, säger Anil Jasinghe vid hälsodepartementet till nyhetsbyrån Reuters.

”Bårhus räknade fel”

Enligt försvarsdepartementet är det landets bårhus som har räknat fel, skriver nyhetsbyrån.

Antalet skadade tros fortfarande vara 500 människor.

Närmare 70 misstänkta har gripits efter terrordådet. Nio självmordsbombare tros ha utfört attackerna, åtta har identifierats, enligt regeringen. De är samtliga lankesiska medborgare, högutbildade och ekonomiskt välbeställda. En av dem ska ha studerat juridik i Storbritannien och Australien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.