Tunisier och britter under en ceremoni på stranden i Sousse en vecka efter attacken. Foto: TT

Storbritannien uppmanar turister att lämna Tunisien

Uppdaterad
Publicerad

Brittiska regeringen uppmanar alla sina medborgare att lämna Tunisien. Brittiska UD bedömer det som ”mycket troligt” att en ny terrorattack kommer att inträffa.

Enligt Storbritanniens utrikesminister Philip Hammond finns inget specifikt eller direkt hot, men man avråder från alla icke-nödvändiga resor till Tunisien. Britter som befinner sig i landet uppmanas att resa tillbaka till Storbritannien, rapporterar BBC.

Varningen kommer mindre än två veckor efter terrorattentatet i Sousse den 26 juni. En ensam gärningsman öppnade eld och dödade 38 människor. De flesta av de dödade var britter.

Attack mot hotell i Tunisien

Flera säkerhetsåtgärder har införts efter dådet, men enligt brittiska UD är dessa inte tillräckliga för att ge nödvändigt skydd åt turisterna.

Svenska UD avråder sedan tidigare från alla resor till gränsområdena mot Libyen och Algeriet, undantaget turistorterna vid Medelhavskusten angränsade till Libyen.

Sedan 4 juli råder undantagstillstånd i landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attack mot hotell i Tunisien

Mer i ämnet