Det brittiska underhuset röstade för att premiärminister Theresa May åter ska be EU om mer tid. Foto: Mark Duffy/UK Parliament/AP/TT

Storbritanniens underhus: Nej till hård brexit

Uppdaterad
Publicerad

Det brittiska underhuset har nu godkänt ett lagförslag som ska tvinga Theresa May att begära att brexit skjuts upp. Tanken är att landet inte ska kunna lämna EU utan ett avtal.

Med bara en röst – 313 mot 312 – röstade underhuset för förslaget, som nu kommer att gå vidare till överhuset för ett godkännande.

Lagförslaget förbinder May att begära en ny förlängning av utträdesklausulen, i det fall landet är på väg att lämna EU utan att ett avtal har nåtts, en så kallad ”hård brexit”.

Brexit

De övriga EU-länderna kräver att Storbritannien senast den 12 april antingen lämnar eller lägger fram en plan för brexit.

Under onsdagen inledde Storbritanniens premiärminister Theresa May och oppositionsledaren Jeremy Corbyn sina brexitsamtal med att lägga upp en plan för fler samtal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brexit

Mer i ämnet