Stort röjningsarbete efter översvämningarna: ”Bara att ta itu med det”

Uppdaterad
Publicerad

Belgien och Tyskland har drabbats hårt av översvämningar de senaste dagarna. När vattenmassorna nu börjar minska på vissa håll återstår ett omfattande röjningsarbete.

– Situationen är rätt dramatisk, men det enda man kan göra är att ta itu med den, säger Christian Schrading boende i den tyska staden Bad Neuenahr-Ahrweiler.

I den belgiska staden Durbury har det slutat regna och vattennivåerna har börjat sjunka. Men skadorna är omfattande och har slagit hårt mot staden som är beroende av turism.

– Vi hoppas på att kunna öppna upp inom en vecka, säger kocken Mike Laffineur medan han försöker städa upp i restaurangen har arbetar på.

Även i den tyska staden Bad Neuenahr-Ahrweiler pågår röjningsarbetet för fullt.

– Jag är bara glad att vi lever, min mor lever och det är det viktigaste, säger Petra Stappen vars hem förstörts av översvämningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.